Terug nòr Méél

Terug nòr Méél

De onweerstaanbare roep van een peeldorp 

Ze was benieuwd, zenuwachtig of gespannen misschien. Zou het wat worden, dat artikel in Peel & Maas Magazine? Net als de andere leden van heemkundevereniging Medelo keek ze uit naar nummer 5 jaargang 3 (2012) van het blad dat door Dré Tulmans van DTP Graphic Products op gezette wordt uitgebracht.

Onze Lieke, jongste lid van heemkundevereniging Medelo, heeft haar verhaal prima kunnen vertellen. De jonge dame Lieke Thijssen belijdt haar liefde voor haar geboortedorp, ziet de problemen maar ook de mogelijkheden van Meijel en ze zet zich in om Meijel te behouden als een prachtig dorp, waar het goed leven en verblijven is. 

Zorgen over het verdwijnen van het Meijelse dialect en de winkels, genieten van de prachtige Meijelse geschiedenis 'tussen heren op leeftijd' bij Medelo, uitwerken van ideeën om de aantrekkelijkheid van Meijel te vergroten. Het komt allemaal aan de orde in haar verhaal. 

Prachtig, hoe zo'n jongere op een heel eigen manier kijkt en werkt. Wij, de oudere dames en heren bij Medelo, hopen dat ze door dit artikel maar ook door haar Facebookstukjes enorm veel volgers krijgt. 

We hebben het hele artikel opgenomen, zodat iedereen ook buiten onze gemeente Peel & Maas mee kan genieten. Klik hier voor: Terug nór Méél. De onweerstaanbare roep van een Peeldorp.     

 


« terug naar nieuws
Medelo Facebook