Expositie in Truijenhof verlengd!

Expositie in Truijenhof verlengd!

Wegens de grote belangstelling wordt de expositie in Truijenhof over Meijel en de Tweede Wereldoorlog verlengd tot en met zondag 22 december. De herdenking van 75 jaar vrijheid vindt momenteel alom plaats in Limburg. Ook in Meijel – zeer zwaar getroffen – is de interesse groot want de prachtige expositie in Truijenhof werd de afgelopen 8 zondagen al bezocht door ongeveer 750 mensen. Al die mensen bekeken de indringende foto’s, de militaire objecten, aangeklede soldaten en de documentaire die permanent draait. Onder het genot van een kop koffie werden herinneringen opgehaald aan die voor Meijel zo zware maanden en genoten ze van alles dat te zien is in Truijenhof.

Lezing over mijnen op 13 november en bezoek van Lucky Seventh en Gordon Highlanders

Twee momenten zijn de komende weken bijzonder de moeite waard:

- Op woensdag 13 november wordt in Truijenhof vanaf 19.30 u een gratis lezing verzorgd door Jan Wijdemans over de ‘verschrikkelijke gesel’ van de mijnen in en rond Meijel

- Op zondagmiddag 17 november wordt Truijenhof bezocht door een aantal militaire voertuigen van Lucky Seventh. Die worden voor Truijenhof geparkeerd en kunnen door iedereen worden bezichtigd. Verder komt die zondagmiddag een flinke groep van The Gordon Highlanders op bezoek in Truijenhof. Dit Schotse regiment speelde een belangrijke rol bij de bevrijding van Meijel. Zowel Lucky Seventh als the Gordon Highlanders zijn ’s morgens al present geweest bij de gebeurtenissen rond 75 jaar vrijheid bij Fort Vossenberg.

Truijenhof is nog tot en met 22 december op zondag open van 14.00 - 17.00 uur. De entree bedraagt slechts € 2. Het prachtige nieuwe boek Meijel en de Tweede Wereldoorlog. De laatste getuigen is dan tevens verkrijgbaar. Het aantal beschikbare exemplaren slinkt overgens snel. Op=op.

 


« terug naar nieuws
Medelo Facebook