Tentoonstelling oorlog en nieuw boek

Tentoonstelling oorlog en nieuw boek

Tussen 22 september tot en met 17 november is in Truijenhof de expositie Meijel en de oorlogsjaren te zien. Medelo pakt nog één keer uitvoerig uit met allerlei foto's, kaarten en objecten over de voor Meijel meest ingrijpende gebeurtenis van de afgelopen twee eeuwen. De oorlog die niet een groot deel van het dorp verwoestte, maar ook de levens vergde van bijna 50 dorpelingen. Meijel behoort daarmee tot die Nederlandse plaatsen die het zwaarste te lijden hebben gehad van de oorlog.

 

 


Op de tentoonstelling is materiaal te zien van Rinus van Ottersdijk (militaire uniformen, affiches etc). Uit de collecties van Henk Martens en Medelo zelf is ook breed geput.

Tegelijkertijd is het nieuwe Medelo-boek te koop waarin 60 dorpelingen, die de oorlog nog bewust hebben meegemaakt, vertellen over hun persoonlijke ervaringen en herinneringen aan die angstige periode.

Iedere bezoeker kan ook kennis nemen van de nieuwe digitale presentatie die over de oorlog werd samengesteld door historicus Jos Pouls. Daarin wordt in 12 minuten samengevat wat er in Meijel allemaal is gebeurd tussen 1940 en 1945.

De tentoonstelling is elke zondag van 14 tot 17 uur te zien in Truijenhof.


« terug naar nieuws
Medelo Facebook