Secretaris Henk Willems overleden

Secretaris Henk Willems overleden

Met het overlijden van Henk Willems op 8 oktober 2015 verliest heemkundevereniging Medelo veel meer dan zijn secretaris. Henk was lid van Medelo vanaf 1981. Hij was vanaf het begin tot voor enkele weken een onvermoeibare en zeer productieve heemkundige. Henk stond altijd klaar voor een lezing in Truijenhof, op school of in het zorgcentrum. Voor een rondleiding door dorp en kerk draaide hij zijn hand niet om; daar genoot hij erg van. Hij heeft tientallen bijdragen geschreven over het verleden van Meijel en honderden mensen geholpen die bezig waren met hun familiestamboom. Veel historisch archiefmateriaal van Meijel werd door Henk gedigitaliseerd en het fotoarchief van Medelo was bij hem in zeer goede handen.

Vooral de oude Meijelse geschiedenis had zijn bijzondere belangstelling: Henk kon zich helemaal overgeven aan de Heren van Meijel en de Meijelse pastoors uit de 18de eeuw, maar ook aan de Meijelse religieuzen, de geschiedenis van de kerk, het Meijelse onderwijs en de Meijelse verenigingen. Als het nodig was, bezocht hij archieven in binnen- en buitenland om weer een stukje van de ingewikkelde Meijelse puzzel te kunnen leggen. Op het gebied van de Meijelse geschiedenis was hij dé deskundige. Hij had een fotografisch geheugen voor historische feiten, familieverhoudingen, namen, jaartallen en cijfers uit Meijels verleden. Verder was hij jarenlang afgevaardigde namens Medelo in het Streekmuseum in Helden, waar hij de Meijelse belangen met verve behartigde.

Henk laat kortom een enorme leegte achter, in de eerste plaats bij vrouw Claartje, bij zijn kinderen en verdere familie, maar zeker ook bij de leden van Medelo.

Henk, we zeggen je – helaas moet het op deze wijze – héél, héél veel dank voor alles wat je hebt betekend voor Medelo, ook namens al die mensen die je hebt verrijkt met je enorme kennis van het Meijelse verleden. Meijel en Medelo zullen je zeer missen.

Bestuur en leden Heemkundevereniging Medelo.

 


« terug naar nieuws
Medelo Facebook