Meijel 1940-1945. Slachtoffers en oorlogskinderen

Meijel 1940-1945. Slachtoffers en oorlogskinderenPeel- en Dorpsmuseum Truijenhof op het Tomveld in Meijel is van 1 tot en met 5 mei de plek waar heemkundevereniging Medelo een gezicht wil geven aan de Meijelse oorlogsslachtoffers en de kinderen die in de oorlog hier waren om bij te komen. 
Vijfenzeventig jaar na het begin van de oorlog, zeventig jaar na de Bevrijding.
Deze week ontvangen alle inwoners van Meijel en Neerkant daarom een Bevrijdingskrant.
Vrijdag 1 mei wordt vervolgens een boekje gepresenteerd 'Meijel 1940-1945. Slachtoffers en oorlogskinderen'.
Bij die gelegenheid zullen enige nabestaanden van beide groepen een tekst lezen over een of meer van hun familieleden. Daarna kunnen ze kennismaken met het boekje waarin leden van Medelo samen verzamelde gegevens bijeen gezet hebben, zodat het verlies en het verdriet van toen niet vergeten worden.

Tijdens die bijeenkomst wordt ook de tentoonstelling geopend met veel niet of nauwelijks bekende foto's en oorlogsmaterialen. De tentoonstelling is op 2, 3, 4 en 5 mei van 14.00 tot 17.00 u. te bezoeken, best interessant. Entreeprijs 2 euro, leden van Rabo maar 1 euro.

Op zondag 3 mei maken 20 originele oorlogsvoertuigen van Lucky Seventh twee keer een toer door Meijel, langs plekken die in de oorlog veel te verduren hadden. Rond 15.00 u. staan ze op het Tomveld.
« terug naar nieuws
Medelo Facebook