Geniet gezellig bij de Truijenhof op zondag 25 augustus

Geniet gezellig bij de Truijenhof op zondag 25 augustusZondagmiddag 25 augustus van 14.00 tot 17.00 u. is het voor jong en oud gewoon gezellig genieten bij en in het Meijelse Peel- en Dorpsmuseum Truijenhof.  

Op het Tomveld zijn dan van zeer dichtbij vaklui met oude ambachten en hobbytweewielers te bewonderen. Geniet en leer van de houtsnijder, de imker, de kaarsenmaakster, de korvenvlechter, de mandenmaker, de spinster, de stoelenmatter, maar ook van oude brommers en motoren die door hobbymensen prachtig zijn hersteld en bij het museum op het Tomveld staan opgesteld.

Het is de laatste zondag dat het Meijelse museum dit zomerseizoen open is. Een mooi seizoen met veel bezoekers die allen op hun manier waardering uitspreken over wat de leden van heemkundevereniging Medelo hier bij elkaar verzameld hebben, goed geordend en voorzien van informatie. Leden van Medelo wandelen rond om vragen te beantwoorden of bezoekers de weg te wijzen door het geheel van archeologische vondsten, peellandschap en turfsteken, huis- en keukeninrichting, tastbare herinneringen aan Jan Truijen en gemeente Meijel en St. Nicolaaskerk, veel foto’s, voorwerpen en materialen uit het boerenleven en de oorlog en verscheidene ambachten. Er is zoveel, ieder vindt er wel zaken van zijn gading.

Zondag ontbreken natuurlijk niet de traditionele muziek, de wafels, een drankje en de pakketjes boeken over Meijelse onderwerpen die tegen een schappelijk prijsje worden verkocht.

En wie voor een vereniging of voor een reünie nog een stuk activiteit zoekt, kan op deze zondag rustig eens kijken en een afspraak maken. Het Peel- en Dorpsmuseum is het hele jaar op afspraak open voor groepen. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt.

Welkom dus op zondag 25 augustus bij dit Meijelse museum vol geschiedenis en actie.   


« terug naar nieuws
Medelo Facebook