Medelo zoekt winkels en hun eigenaren

Medelo zoekt winkels en hun eigenaren

Waar zijn ze, de Coöperatie en de Végé, de slachter en de schoenmaker, de smid en de kleermaker, het bruine café om de hoek?

Het landschap van winkels en ambachten is na 1955 in Meijel enorm veranderd.
Heemkundevereniging Medelo wil ook dat belangrijke onderdeel van de geschiedenis gaan vastleggen en is daarom op zoek naar de mensen, verhalen en foto’s daarachter. Het gaat dan met name om de situatie tussen 1950 en 1960. Toen kon je nog keukenhanddoeken, kaas, gordijnenstof ´╗┐en bonen uit een bak in dezelfde winkel kopen. Toen kende de bakker al zijn klanten en werd al het nieuws gewoon doorverteld.

In 1955 maakte schutterij St. Willibrordus een boekje voor het Oud Limburgs Schuttersfeest. Hiervoor werden sponsors gezocht. Dat leverde een mooie lijst op van winkels en ambachten in Meijel. Geen volledig overzicht, maar wel een beeld dat wordt vergeten als het niet wordt vastgelegd! De voormalige eigenaren zelf of in elk geval hun kinderen en buurtgenoten kunnen er nu nog over vertellen.

Daarom wil Heemkundevereniging Medelo het komend jaar aan de slag gegaan om zoveel mogelijk gegevens van die Meijelse kruideniers, kappers, smeden, kleermakers, bruine cafés en andere ‘ondernemers’ van vóór 1960 te verzamelen.

Alle informatie is welkom. Wellicht kunnen we er een boeiend en ‘rijk’ historieboek van maken! Leden van Medelo komen graag even bij u buurten, als u zich gemeld heeft bij een van die leden of via 077-4661451. In deze tijd kan het natuurlijk ook digitaal: info@medelo.nl
« terug naar nieuws
Medelo Facebook