Afscheid van Jeu Dorssers

Afscheid van Jeu Dorssers 

Vrijdag 9 november 2012, 18.00 u., nemen we tijdens een Avondwake in de Sint Nicolaaskerk te Meijel afscheid van Jeu Dorssers.

Binnen heemkundevereniging Medelo zal Jeu in herinnering blijven als een doe- en vertelman. Vanaf de oprichting in 1981 was hij lid van Medelo, waar hij zich vooral inzette om vele honderden oude foto’s voor de vereniging fotografisch vast te leggen en om vele oude gereedschappen te herstellen.
Zijn hart lag ook in de natuur van de Peel waar hij talloze mensen rondleidde en op zijn hartelijke en smeuïge manier van gedetailleerde informatie voorzag.

Toen Medelo de Truijenhof mocht realiseren op het Tomveld was hij een van de kartrekkers, wat hij bij alle latere aanpassingen en vernieuwingen ook bleef. Daar vond hij ook een bijzondere taak, waarbij zijn verlies enorm gevoeld zal worden. Met Sil haalde hij steeds meer gegevens over de oorlog boven water en vertelde hij elk jaar de leerlingen van de groepen acht van de basisschool over oorlog en vrede. Een van binnen gevoelde behoefte om deze jongeren te doordringen van het belang van de herdenking, dagelijks maar vooral op 4 mei en te stimuleren om te vechten voor vrede.
Om die herinnering levend te houden werkte hij ook keihard aan de realisatie van een ‘Monument Geallieerde Soldaten’.  Hij was geen man van het spreekgestoelte, maar op 24 oktober 2009 stond hij daar wel toen het gewenste monument onthuld werd.

De laatste jaren kreeg hij enige stevige tikken te verwerken, onder andere het verlies van zijn geliefde Nelly en het bericht over zijn ziekte. De grappen werden minder, de eeuwige lach was er niet meer en na 80 jaar kwam voor Jeu ook een einde aan de inzet voor zijn liefhebberijen en de gemeenschap Meijel.
Wij danken Jeu voor zijn inzet en wensen Gert en Loes en verdere familie heel veel sterkte met mooie herinneringen.  

 

 


« terug naar nieuws
Medelo Facebook