Een flatscreen in het museum

Een flatscreen in het museum   

Het is rustig die herfstige zaterdagmorgen in Peel- en Dorpsmuseum Truijenhof te Meijel.
Jan Truijen staat in zijn tenue van de Tweede Kamer voor de turfsteker met zijn peelgeschiedenis en op de achtergrond kijken meester Linssen en dokter Joosten aan weerszijden van het Max Weissraam de ruimte in.

Op de oude tafel van Jan Truijen prijkt een flatscreen, veel groter dan het scherm van de 15-jarige televisie waar al die jaren de oude films van Meijel op te zien waren. Henkjan en Jelle ervoor.

De leden van heemkundevereniging Medelo hebben in 2011 en 2012 enorm veel tijd gestoken in de volledige herinrichting van het Meijelse museum. Betere indeling, betere informatie, gevarieerd en overzichtelijk. Zeer vaak maken groepen afspraken voor een uurtje of langer in de Truijenhof, met een rondleiding, met of zonder koffie en vlaai. Donderdag 4 oktober was het bijna gezellig overvol toen er een extra expositie was van oorlogsfoto’s.

Maar de films als ‘Meijel in de zestiger jaren’, ‘De roep van de Romein’, ‘Meijel in de oorlogsjaren’, enz. kwamen niet goed tot hun recht op het kleine oude scherm. Daar wilde Jelle Winkelmolen van EP Winkelmolen uit de Dorpsstraat graag verandering in brengen. ‘Ik heb nog een flatscreen, later misschien nog een groter’.

En op die rustige zaterdagmorgen overhandigde Jelle het aan Henkjan Louman, bestuurslid van Medelo.  Bij al die spulletjes uit het verleden nu een hedendaags scherm om het voor de bezoekers nog aantrekkelijker te maken.


« terug naar nieuws
Medelo Facebook