7th Armored Division komt op 4 oktober naar Meijel

7th Armored Division komt op 4 oktober naar Meijel

Op donderdag 4 oktober wordt de bevrijding van Meijel in de Tweede Wereldoorlog op bijzondere wijze herdacht. Om half 3 bereikt de '7th Armored Division' met maar liefst 35 authentieke militaire voertuigen en 100 deelnemers uit Nederland, Engeland, Amerika, Tsjechië en België vanuit Griendtsveen de gemeentegrens van Meijel.

Daarna splitst het konvooi zich op om vanuit verschillende kanten het centrum van Meijel binnen te komen. Rond 3 uur installeren zij zich op het Raadhuisplein waar Duitse officieren de overgave tekenen. Daarna volgen speeches en een kranslegging bij het monument, gevolgd door een ‘static show’. Rond half 7 vertrekken de militairen richting de Vieruitersten, waar ze hun kampement opslaan.

Wil je meer weten over de bevrijding van Meijel? Kom dan ook naar de lezing in het Oranje Hotel om 20.30 uur. Vanwege al onze buitenlandse gasten is deze lezing in het Engels. Voor meer informatie kun je ook kijken op: http://7thonthemove.webklik.nl/page/7th-on-the-move-2012-trip-day-7


« terug naar nieuws
Medelo Facebook